• 500.000 tevreden klanten gingen je voor
  • GRATIS verzending vanaf € 50,-!

Een moment geduld aub..

Duurzaamheid

Om ons steentje bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld, hebben wij bij de Fotocadeau-groep een aantal manieren gevonden:

  • Zonnepanelen
  • Verkoop van retouren door Kringloop Plus
  • Hergebruik van houten canvasframes
  • Recycling van materialen
  • Afvalscheiding
  • Groene verzending

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Bij de Fotocadeau-groep hebben we ervoor gekozen om zonnepanelen te gebruiken als energiebron. Zo kunnen we onze eigen energie opwekken én zijn we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Dit past bij de trend van duurzaamheid en verantwoord ondernemen die steeds belangrijker wordt in onze samenleving.

Al met al laat het gebruik van zonnepanelen zien dat de Fotocadeau-groep bezig is met verduurzaming en het verminderen van onze impact op het milieu. Het is een mooie stap in de richting van een meer duurzame toekomst.

Kringloop Plus-logo en Lichtpunt Kollumerzwaag

Verkoop van retouren door Kringloop Plus

De retouren van de Fotocadeau-groep en haar zusterwebsites worden verkocht door Kringloop Plus. Hierdoor krijgen onze retouren een tweede leven! Kringloop Plus is een kringloopwinkel in Groningen. Deze kringloop is een kringloop met een sociaal randje waar de mens centraal staat.

Zoals ze zelf zeggen: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Nog te veel mensen leven in eenzaamheid, hebben geen werk, geen sociaal netwerk, ervaren geen zingeving en voelen zich buitengesloten. Wij geloven dat iedereen kwaliteiten heeft en een zinvolle bijdrage kan leveren aan onze samenleving. Daarom bieden wij een veilige werkplek voor vrijwilligers. Hier is ruimte om anderen te ontmoeten, iets te doen voor een ander, structuur te krijgen, erkenning te krijgen en een doel te hebben in het leven. We willen onze vrijwilligers, met soms ongekende kwaliteiten, tot bloei laten komen.”

Hergebruik van houten canvasframes door Lichtpunt Kollumerzwaag

De retourgestuurde canvasdoeken van de Fotocadeau-groep en haar zusterwebsites worden door Lichpunt in Kollumerzwaag. Lichtpunt is zoals ze zelf zeggen “een instelling die zich als doel stelt mensen omderdak te bieden en te helpen die om wat voor reden dan ook tussen wal en schip zijn geraakt. De missie van Lichtpunt wordt als volgt omschreven: Het bieden van een warme en veilige setting aan mensen die in nood verkeren. Uitgangspunt is de Bijbelse opdracht: er zijn voor de naaste. Dit op basis van wederzijds respect en vertrouwen.”

FSC, Fotocadeau en BCI logo

Recycling van materialen middels FSC en BCI

Diverse producten hebben een duurzaam productieproces. Zo ook onze inductiebeschermers! De producent van het materiaal zorgt ervoor dat afval tijdens het productieproces gerecycled wordt. Daarbij is de verpakking van duurzaam, FSC-gecertificeerd karton.

Van onze duurzame producten zijn onze papiersoorten en multiplex FSC gecertificeerd. Alle katoensoorten hebben daarbij een CBI certificaat.

Onze duurzame producten hebben verschillende duurzaamheidskeurmerken. Onze duurzame papiersoorten en multiplex hebben een FSC certificaat. Dit FSC keurmerk is van het Forest Stewardship Council, een non-profitorganisatie die is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen en te beschermen tegen huidige en toekomstige generaties.

Onze duurzame katoensoorten zijn BCI gecertificeerd. Dit Better Cotton Initiative is een initiatief om beter standaarden voor katoenplantages en katoengebruik te realiseren, en is eigenlijk begonnen door het Wereld Natuur Fonds, ook wel bekend als het WNF of WWF.

Afvalscheiding

Bij de Fotocadeau-groep scheiden we natuurlijk ook ons afval. Zo zorgen we ervoor dat hout, papier en restafval niet bij elkaar komt en op die manier optimaal hergebruikt kan worden voor een tweede of misschien nog wel derde of vierde leven. Door alles duurzaam te hergebruiken, kunnen we ervoor zorgen dat afval een leven krijgt dat tot in de eeuwigheid doorgaat.

Op deze manier proberen we onze ecologisch voetafdruk te minimaliseren. Door het implementeren van een efficiënt afvalscheidingsproces en het vermijden van onnodig verpakkingsmateriaal draagt de Fotocadeau-groep actief bij aan een duurzamer milieu.

Groene verzending

Groene verzending door PostNL en DHL

Onze pakketten versturen we via diverse vervoerders. Zo verstuurt DHL 100% energieneutraal. Hierbij bezorgen ze 100 miljoen+ last-mile kilometers met e-voertuigen, en hales ze 86% van hun elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.

PostNL bezorgen hun post en brievenbuspakketjes bij 96% van de Nederlandse huisadressen uitstootvrij. Net als DHL hebben zij veel duurzame last-mile kilometers, namelijk 57.834.588! Hierbij gebruiken ze hernieuwbare brandstoffen.